Annons

Annons

Kryddiga spett med parmesan

Grillad fläskkarré på spett med timjan, parmesan och lite pepparrot. Serveras med en ljuvlig avokado- och mangosalsa.


grillspett

Kryddiga karréspett med topping

● 4 pers ● 30 min

800 g fläskkarré
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
2 msk rökt paprika
2 msk rapsolja
salt och grovmalen svartpeppar

Topping

2 dl färskriven eller hyvlad pepparrot
1 dl riven eller hyvlad parmesanost
färsk timjan

Dessutom behövs

träspett eller andra grillspett

Servering

Avokado- och mangosalsa och het tomatsås
5 goda kryddsmör

1. Skär köttet i tärningar, ca 4×4 cm, och trä upp på spett.

2. Kärna ur och finhacka chilin, lägg i en liten skål. Pressa ner vitlöken och tillsätt rökt paprika och rapsolja. Rör om. Pensla spetten med blandningen. Salta och peppra.

3. Grilla spetten tills de är genomstekta, ca 6 minuter på utegrill eller på grillvärme i ugnen, vänd dem då och då.

4. Lägg upp spetten på en skärbräda eller ett bakpapper. Fördela pepparrot, parmesan och timjan över. Servera gärna med en sallad, bakpotatis eller klyftpotatis, kryddsmör eller en god sås eller salsa.

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Anette Nilsson

Mer grillat!

Biffspett med halloumi

Gratäng med grillad kyckling


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…