Annons

Annons

Kryddiga lammfärsköttbullar

Varianter på de här köttbullarna på lammfärs finns i hela Mellanöstern. Servera gärna i tortilla- eller pitabröd.


lammfars-kottbullar

● 4 pers ● ca 20 min + tid för kylning

600 g lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk sju kryddor (kryddblandning från det libanesiska köket bestående av vitpeppar, svartpeppar, kanel, ingefära, vejksel, muskot och nejlika).
½ dl finhackad persilja
1 ägg
skal från 1 citron
salt och peppar
olja till stekning

Annons

Fårostsallad
150 g fårost
12 cocktailtomater
1 slanggurka
1 paprika
1 rödlök
20 kärnfria kalamataoliver
2 msk olivolja
Saft från 1 citron
1 tsk chiliflakes
Salt, peppar och färska örter (t ex dill, oregano och persolja).

Servering

pita- eller tortillabröd

Gilla Allers på Facebook

1. Skala och finhacka lök och vitlök och lägg i en bunke. Rör i resterande ingredienser och blanda väl. Täck och ställ kallt i ca 90 minuter.
2. Tärna fårosten och dela cocktailtomaterna på hälften. Kärna ur och finhacka slanggurkan och paprikan, skala och finskiva rödlöken samt dela oliverna. Lägg allt i en skål och tillsätt olivolja, citronsaft och chiliflakes och blanda väl. Smaka av med salt, peppar samt de färska örterna.
3. Rulla valnötsstora köttbullar av färsen och stek dem i stekpanna tills de är klara. Servera direkt med pitabröd och fårostsalladen.

Av Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...