Annons

Annons

Kryddig toscakaka i långpanna

En spännande variant av toscakaka som du garanterat inte har smakat förut! Den är både saftig och förföriskt mäktig...


Kryddig toscakaka i långpanna recept

Baka en läckert kryddig toscakaka med kanel och kardemumma! Det enkla receptet får du här.

TESTA OCKSÅ: Mördegsrutor med björnbär

Kryddig toscakaka i långpanna – recept

Enkelt recept på en toscakaka som får det lilla extra av persiljeröt och nötter samt en härligt kryddig smak av kanel och kardemumma. Du bakar den enkelt i långpanna och den är perfekt att bjuda på till fika.

• ca 30 bitar • 1 tim 30 min

RECEPT: Glutenfri chokladkaka med glasyr

150 g smör
2 dl apelsinjuice
200 g persiljerot
4 ägg
3 ½ dl socker
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

TESTA OCKSÅ: Chokladrutor med kokostosca

Tosca
5 dl blandade nötter, ca 300 g
150 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl kokosflingor
1 ½ msk malen kanel
1 ½ msk malen kardemumma

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och häll i juicen. Skala persiljeroten och riv den grovt. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner det torra i äggfluffet, sedan smörblandningen och till sist den rivna persiljeroten. Blanda väl.
3. Häll upp i en bakpappersklädd plåt, ca 25×35 cm med hög kant, och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
4. Hacka nötterna. Koka ihop smör, grädde och socker till toscan i 5 minuter. Blanda med nötter, kokosflingor, kanel och kardemumma.
5. Bre toscan på kakan och grädda 10–12 minuter till. Kakan klarar sig i rumstemperatur 4–5 dagar. Går bra att frysa.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Jesper Arvidsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…