Annons

Annons

Kryddig lax i läckert sällskap!

En ny variant av tacomys med lax panerad i tacokryddor. Serveras med mjukt tortillabröd – men också med fräscha limemarinerade grönsaker och en krämig dressing!


 

tacopanerad-lax

Tacopanerad lax med marinerade grönsaker

• 4 pers • 25 min
600 g lax (färsk eller tinad fryst)
1 påse torra tacokryddor, 40 g
3/4 dl ströbröd
rapsolja till stekning

Grönsaker

4 salladslökar
1 gul paprika
1 röd paprika
ca 12 minitomater
1 liten burk majs
1/2 dl oliv- eller rapsolja
rivet skal av 1/2 lime
salt och peppar
2 mogna avokador
2 limer

Dressing

1 dl grekisk yoghurt
1 liten vitlöksklyfta
1 msk flytande honung

Servering

4 mjuka tortillabröd (vill du göra dem själv hittar du recept här)
150 g tacosås
100 g fetaost
1 ask krasse
ev groddar

Annons

1. Skär laxen i bitar, ca 4x4x4 cm. Blanda tacokryddorna med ströbrödet.
2. Skär alla grönsaker tunt och lägg i en bunke tillsammans med majsen och oljan. Blanda försiktigt. Krydda med lime-
skal, salt och peppar.
3. Dela och kärna ur avokadon och skär i klyftor. Ta bort skalet och pressa lite limesaft över.
4. Dressing: Blanda yoghurt med pressad vitlök och honung.
5. Värm tortillabröden i en torr stekpanna så att de får lite färg.
6. Panera laxen i ströbrödsblandningen och stek sedan i lite olja i stekpannan direkt efter tortillabröden. Stek på medelvärme i 1–2 minuter på var sida.
7. Fördela grönsakerna på tortillabröden. Klicka tacosåsen över och smula fetaosten ovanpå. Klipp krassen över och lägg fisken på toppen. Servera med dressingen och garnera eventuellt med groddar. Lite limesaft är gott att pressa över.

Sugen på mer mexikansk mat?
Här hittar du vår mustiga tex mex-färsgryta med fläsk och bönor

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...