Annons

Annons

Kryddig korv med potatissallad

Senapscréme och ljummen sallad med potatis är gott till kryddig korv.


kryddig-korv

Kryddig korv med potatissallad

● 1 pers ● 25 min

1–2 kryddiga korvar
rapsolja till stekning
potatissallad
150 g potatis
100 g vitkål
½ liten gul lök
2 små rödlökar
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 msk hackad persilja

Senapscrème

ca ½ dl crème fraiche
1–2 tsk grov senap
2 tsk majonnäs

Annons

1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skär vitkålen i bitar, ca 2×2 cm. Skär den gula och röda löken tunt och skiva vitlöken.
2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i 4 minuter. Koka vitkålen i lättsaltat vatten i 2 minuter.
3. Snitta korven några gånger och stek på svag värme i lite olja, ca 4–5 minuter på var sida.
4.Senapscrème: Blanda samman ingredienserna.
5. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek potatisen tills den får lite färg. Lägg i vitkålen och låt den steka med i någon minut. Blanda ner löken och låt den vara med i stekpannan ytterligare några minuter. Smaka av blandningen med lite salt och peppar och blanda sedan ner persiljan.
6. Servera korven med den ljumma potatissalladen och senapscrèmen.

Gilla Allers på Facebook

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...