Annons

Annons

Kryddig korv med potatissallad

Senapscréme och ljummen sallad med potatis är gott till kryddig korv.


kryddig-korv

Kryddig korv med potatissallad

● 1 pers ● 25 min

1–2 kryddiga korvar
rapsolja till stekning
potatissallad
150 g potatis
100 g vitkål
½ liten gul lök
2 små rödlökar
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 msk hackad persilja

Senapscrème

ca ½ dl crème fraiche
1–2 tsk grov senap
2 tsk majonnäs

1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skär vitkålen i bitar, ca 2×2 cm. Skär den gula och röda löken tunt och skiva vitlöken.
2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i 4 minuter. Koka vitkålen i lättsaltat vatten i 2 minuter.
3. Snitta korven några gånger och stek på svag värme i lite olja, ca 4–5 minuter på var sida.
4.Senapscrème: Blanda samman ingredienserna.
5. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek potatisen tills den får lite färg. Lägg i vitkålen och låt den steka med i någon minut. Blanda ner löken och låt den vara med i stekpannan ytterligare några minuter. Smaka av blandningen med lite salt och peppar och blanda sedan ner persiljan.
6. Servera korven med den ljumma potatissalladen och senapscrèmen.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…