Annons

Annons

Krispigt glutenfritt knäcke

Krispigt boveteknäcke i tunna bitar med kärnor, fröer och nötter! Tänk att något så gott också kan vara så nyttigt!


Annons

glutenfritt-knackebrod-recept

2 plåtstora bröd
1 dl krossat bovete
2 ½ dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
½ tsk salt
½ dl olivolja
3 ½ dl vatten

Garnering

¾ dl blandade fröer och kärnor
1 msk flingsalt

1. Skölj bovetet enligt förpackningens anvisningar, häll ner i en bunke med övriga torra ingredienser och tillsätt olivoljan.
2. Koka upp vattnet och häll det över ingredienserna. Rör samman till en slät men kladdig deg.
3. Lägg två jämnstora klickar av degen på plåtar med bakplåtspapper. Täck med ytterligare ett bakplåtspapper och kavla ut tunt så att degen täcker hela plåten. Lyft bort det övre papperet.
4. Strö över lite frön och kärnor av samma sort som använts i degen. Strö även över lite flingsalt.
5. Sätt in båda plåtarna i ugnen på 150 grader. Ställ dem på olika våningar och se till att det blir luft både över,
under och mellan dem. Grädda i ca 45 minuter, men byt plats på plåtarna efter halva tiden så att bröden blir jämnt gräddade. Använd gärna varmluftsfunktionen om du har det på din ugn.
6. När knäckebröden är färdiga ska de kännas torra och spröda. Stäng av ugnen och låt eftertorka med luckan på glänt. Bryt bröden i bitar vid servering.

Tips!

Det går utmärkt att experimentera lite med receptet och byta ut något av fröerna eller kärnorna mot samma mängd finhackad mandel eller finhackade hasselnötter.

Av Irene Ingelmark
Foto: Ralph Månsson

Testa också

Glutenfria scones

glutenfria-scones-recept

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…