Annons

Annons

Krispigt bacon i ugn – 3 enkla steg till ett PERFEKT resultat

Vi lär dig göra krispigt bacon i ugn – helt utan att det skvätter!


krispigt bacon i ugn

Vi är många som älskar härligt krispigt bacon, men det kan vara svårt att få till den där perfekta konsistensen och sältan. Vi lär dig hur du gör för att få perfekt krispigt bacon.

Krispigt bacon i ugn – gör så här

  1. Sätt igång ugnen på 200 grader, gärna varmluft.
  2. Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakpapper och ställ in i ugnen i 10-15 minuter.
  3. Låt gärna baconet rinna av på en bit hushållspapper innan du äter det.

Om du använder skivat sidfläsk behöver du eventuellt några minuter extra i ugnen eftersom skivorna är tjockare än vanligt bacon. Håll gärna lite extra uppsikt på köttet mot slutet när du gör krispigt bacon i ugn – alla ugnar fungerar olika!

Annons

Text: Sandra Palmqvist
Bild: Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/