Annons

Annons

Krispiga flarn med varmrökt lax

Krämig parmesan- och gräslökskryddad röra toppad med lax på rostat bröd. Perfekt plockmat med underbara smaker!


Flarn med varmrökt lax

Varmrökt lax på rostat bröd

 ca 12 bitar  25 min

ca 150 g varmrökt lax
½ baguette
100 g parmesanost
2 dl crème fraiche
rivet skal av ½ citron
2–3 msk fint skuren gräslök
1 vitlöksklyfta
salt och grovmalen peppar

Garnering

finskuren gräslök

1. Sätt ugnen på 150°. Dela laxen i mindre bitar.
2. Skär baguetten i supertunna skivor. Torka på bakpappersklädd plåt i ugnen tills de blir krispiga, ca 15 minuter.
3. Riv osten och blanda med crème fraiche, citronskal och gräslök i en bunke. Pressa i vitlöken och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Fördela röran på de krispiga bröden. Toppa med lite varmrökt lax och strö gärna över lite fint skuren gräslök. Servera genast.

Av Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson   


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…