Annons

Annons

Krispig rödkål med asiatiska smaker och stekt fläskfilé


flaskfile med asiatisk rödkalssallad

Fläskfilé med asiatisk rödkålssallad

Hoisinsås är en tjock-flytande sås på bland annat sojabönor och ostronextrakt. Utmärkt som smaksättare i marinader och glaze.

● 4 pers ● 30 min

 

1 fläskfilé, ca 700 g 

Annons

salt och peppar

rapsolja till stekning

150 g glasnudlar

Rödkålssallad

400 g rödkål

1 röd chilifrukt

1 msk sesamolja

1 msk sesamfrön

pressad saft av 1 lime

1/2 dl sweet chilisås

Servering

skivad lime, färsk koriander, hoisinsås

 

1. Strimla rödkålen tunt. Kärna ur chilin och skiva den tunt. Lägg rödkål och chili i en skål. Tillsätt sesamolja, sesamfrön, limesaft och sweet chilisås. Salta och peppra.

2. Skär fläskfilén i tunna skivor, salta och peppra. Stek skivorna gyllenbruna i rapsoljan, ca 2 minuter på var sida.

3. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar.

4. Servera de nystekta
filéskivorna med rödkålssalladen och nudlarna. Skivad lime, färsk koriander och hoisinsås är gott som tillbehör.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/