Annons

Annons

Panerad kyckling med krisp

Kyckling är en vardagsfavorit för många – lättlagad och uppskattas av stora som små! Här ger vi kycklingen en krispig panering och serverar med inlagd gurka och stuvade champinjoner.


krispig-panerad-kyckling

Kyckling med krispig panering – perfekt vardagsrecept!

TESTA OCKSÅ: Fräsch pasta med kyckling och svamp

• 4 pers • 40 min

600 g kycklingfilé
2 ägg
2 dl ströbröd
smör och rapsolja till stekning

Inlagd gurka
15 cm ekologisk gurka
1 tsk socker
1 tsk salt
1 kapsyl ättiksprit, 12%

Stuvade champinjoner
1 liten schalottenlök
1 klick smör
100 g champinjoner
2 dl grädde
1 ½ tsk japansk soja
½ krm vitpeppar
ca 1 msk majsstärkelse
1 dl mjölk
salt
ev en skvätt torrt vitt vin

TESTA OCKSÅ: Kycklinggratäng med bacon

Servering
kokt potatis
inlagd gurka, se recept här intill
dill

1. Sätt ugnen på 100°.
2. Lägg ut kycklingfiléerna platt på skärbrädan och skär försiktigt horisontalt till tre tunna skivor av varje filé.
3. Vispa upp äggen i en skål och lägg ströbrödet i en separat skål. Vänd först kycklingen i ägget och sedan i ströbrödet.
4. Stek kycklingen gyllene på båda sidorna i matfett i en stekpanna. Kontrollera att köttet är genomstekt. Håll dem varma i ugnen medan du gör tillbehören.
5. Koka potatisen med eller utan skal (det är bra att koka med skal för näringens skull).
6. Inlagd gurka: Skala gurkan och skiva tunt med osthyveln. Blanda gurkan med socker och salt och krama gurkan med händerna. Häll på ättiksprit, rör om och låt stå i 10–15 minuter. Smaka eventuellt av med mer socker, salt eller ättiksprit om det behövs.
7. Stuvade champinjoner: Finhacka löken och låt den svettas i smör i en stekpanna. Rensa och skiva svampen, tillsätt i pannan och låt fräsa med i några minuter. Tillsätt grädde, soja och vitpeppar. Låt koka upp och sjud sedan i några minuter. Rör ihop majsstärkelse och mjölk och rör ner det i såsen. Låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och tillsätt en skvätt vitt vin om du har det hemma.
8. Servera kycklingen med de stuvade champinjonerna, inlagd gurka och kokt potatis. Garnera gärna med en dillkvist.

Av Alexandra Zazzi
Bild: Annika Broman


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…