Annons

Annons

Snabb kreolsk gryta

Ta en kulinarisk nostalgitripp med kreolsk gryta! Det här receptet innehåller både fläskfilé och korv och är en riktig klassiker!


kreolsk-gryta-recept

Följ det enkla receptet på kreolsk gryta och njut av en riktig husmansklassiker!

4 pers 30 min

1 fläskfilé, ca 700 g
2–3 kryddiga korvar, t ex kabanoss
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
olja till stekning
2 dl kalvbuljong
2 dl grädde
salt och peppar
2 dl smörgåsgurka
2 dl gröna oliver

1. Putsa filén ren från senor och hinnor och skär den och korven i ca 2 cm tjocka bitar.

Annons

Finhacka lök och skär paprikor i mindre bitar.

2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filén och korven tills de får fin färg runt om. Tillsätt löken och paprikan och låt fräsa med i några minuter.

3. Häll på buljongen och grädden. Låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Skär gurkan i bitar och tillsätt dem och oliverna. Låt allt bli varmt. Servera grytan med till exempel pommes frites eller ugnsbakade potatishalvor.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/