Annons

Annons

Krämigt dillbakad lax

Nyskalade räkor på toppen av den ugnsbakade laxen med dill ger en härlig känsla av vardagslyx!


Annons

Kramig-dillbakad-lax

Krämigt dillbakad lax

 4 pers  40 min

4 tinade laxfiléer
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
salt och peppar
1/2 dl fryst dill
600 g mjölig potatis

Servering

ca 250 g gröna ärter
skalade räkor
citronskivor

1. Sätt ugnen på 225° varmluft.
2. Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten.
3. Låt den tinade fisken rinna av ordentligt på hushållspapper.
4. Koka ihop crème fraiche, vatten och smulad buljongtärning i en kastrull några minuter. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att buljongen ger sälta den med. Dra av från värmen och vänd ner dillen.
5. Salta och peppra laxen och lägg i en ugnssäker form. Häll över såsen. Tillaga klart i mitten av ugnen 12–15 minuter.
6. Pressa potatisen. Koka ärterna i saltat vatten i ca 2 minuter. Lägg ärterna och de skalade räkorna i kastrullen vid servering. Ha gärna citronskivor till.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…