Annons

Annons

Krämig rotfruktssoppa

Bjud på en värmande vegetarisk soppa med kokosmjölk och lite sting av röd currypasta och till det en gratinerad toast med chèvre. Enkel och snabb vardagsmat!


Annons

thaisoppa

4 pers 25 min

200 g kålrot
200 g palsternacka
1 stor morot
1 lime
1 msk rapsolja
1 msk röd currypasta
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1–2 msk japansk soja

1. Skala och tärna rotfrukterna. Riv skalet av limen och pressa ur saften.
2. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs currypastan under omrörning i 2 minuter.
3. Tillsätt limeskalet och rotfrukterna och fräs i ytterligare 2 minuter.
4. Smula i buljongtärningen och blanda i vatten och kokosmjölk. Låt allt koka i ca 10 minuter – rotsakerna ska helst ha lite spänst kvar.
5. Smaka av med soja och limesaften. Servera gärna med chèvregratinerad toast, se recept.

Chèvregratinerad toast

4 pers 15 min

Sätt ugnen på 250°. Ringla olivolja över 4 skivor ljust surdegsbröd. Rosta dem på bakpappersklädd plåt i 2 minuter. Skiva en liten rulle chèvre (180 g) och fördela över brödskivorna. Gratinera i 2–3 minuter, tills osten fått färg. Toppa med färsk timjan och servera.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…