Annons

Annons

Potatissoppa med knaprigt bacon

En krämig och god potatis- och purjolökssoppa med smakrika tillbehör i form av bacon och parmesanost!


Krämig potatissoppa med bacon recept

Satsa på en krämig potatissoppa toppad med bacon och parmesan!

RECEPT: Hemgjord potatisgnocchi med svamp och karmelliserad lök

Krämig potatissoppa med bacon – recept

Perfekt vardagssoppa – både billig och enkel att göra med vårt recept! En krämig potatissoppa med purjolök som är toppad med bacon och parmesan.

• 4 pers • 35 min

TESTA OCKSÅ: Krämig rotfruktsgratäng och kycklingspett

400 g potatis av mjölig sort
20 cm purjolök
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
8 dl höns- eller grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 dl hackad persilja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

RECEPT: Squashsoppa med grön curry

Topping
4 skivor bacon
1 dl blandade, färska örter
1 dl hyvlad parmesanost

Servering
bröd
färskost
örter

1. Skala potatisen, skär i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med tunt skuren purjolök och skivade vitlöksklyftor. Häll på oljan och låt fräsa lätt i någon minut.
2. Häll på buljongen och låt koka i ca 15 minuter tills potatisen börjar bli mjuk.
3. Tillsätt grädde och persilja och låt soppan få ett uppkok. Mixa soppan slät med en stavmixer eller vispa kraftigt med en ballongvisp. Smaksätt soppan med lite vinäger, salt och peppar.
4. Knaperstek små bitar av bacon och blanda med färska örter och hyvlad parmesanost. Häll upp soppan i varma skålar och servera med toppingen. En bit bröd med färskost och örter är gott till.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…