Annons

Annons

Värm dig med vår goda potatis- och purjolökssoppa

Laga en mustig och mättande potatissoppa efter vårt enkla recept. På 20 minuter har du den krämiga soppan serveringsklar!


Annons

kramig potatis- och purjolokssoppa recept

Grädde gör potatissoppan riktigt krämig och lite riven muskot ger en spännande smak. Toppa med brödkrutonger.

Krämig potatis- och purjolökssoppa – recept

Snabblagat och lättlagat recept på en värmande och mättande potatis- och purjolökssoppa.

RECEPT: Bjud ett saftigt rödbetsbröd till soppan
• 4 pers • 20 min

400 g mjölig potatis
400 g purjolök
1 gul lök
25 g smör
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
5–6 riv muskotnöt
1 dl vispgrädde

Servering
1 dl brödkrutonger
2 msk persilja eller körvel

1. Tvätta och skala potatisen och dela den. Strimla purjolöken och den gula löken fint. Fräs grönsakerna i smör i en stor kastrull.
2. När löken mjuknat, tillsätt vatten och buljong och låt soppan koka på medelvärme i 15–20 minuter.
3. Mixa soppan grovt med en stavmixer och smaka av med rikligt med salt och svartpeppar och lite riven muskotnöt. Rör sedan ner grädden och servera soppan riktigt varm. Garnera gärna med brödkrutonger och färska örter och servera med ett gott bröd.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…