SNABBT & GOTT

Krämig pasta carbonara

Enkelt och snabblagat recept på husmansklassikern pasta carbonara. Här i extra krämig version!


krämig carbonara recept

Snabblagat och enkelt recept på klassikern pasta carbonara.

Snabblagad pasta carbonara – recept

● 4 pers ● 25 min

400 g färsk tunn äggpasta
250 g tärnat magert bacon
4 äggulor
2 dl grädde
1 ½ dl–2 dl riven smakrik ost
½ tsk salt
1 msk nymalen svartpeppar

1. Stek bacontärningarna knapriga, låt rinna av.
2. Vispa ihop gulorna med grädden och rör ner osten, salt och peppar.
3. Koka pastan i rejält saltat vatten. Häll av vattnet, spola hastigt av den under kallt vatten och stjälp sedan upp i en stor skål. Häll över gräddblandningen, rör om. Strö över bacontärningarna och servera direkt!

Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:







Laddar...