Annons

Annons

Krämig matjessill med äpple och pepparrot

Ljuvligt len sill som får det lilla extra av riven pepparrot på toppen! Smakrik favorit!


 Krämig matjessill med äpple och pepparrot

Matjessill med äpple, pepparrot och brynt smör

• 4–6 pers

2 paket matjessill av fin kvalitet, 200-300 g
1 syrligt äpple
1 liten rödlök
3 vippor dill
ca 100 g smör
2 dl crème fraiche
2 msk spad från sillen
2 nypor flingsalt
1 tsk sirap eller flytande honung
riven pepparrot

1. Häll av spadet från sillen och spara det. Skär sillen i små bitar, ca 1 cm.
2. Skala äpplet och tärna det fint. Finhacka rödlök och grovhacka dillkvistar.
3. Brynt smör: Smält smöret på hög värme tills det bubblar och sedan börjar bli brunt och får en nötig doft. Sväng runt kastrullen så det inte bränns.
4. Blanda crème fraiche med äpplet, rödlöken, dillen, spadet från sillen, det brynta smöret, flingsalt och honung.
5. Blanda ner sillen och låt den dra över natten.
6. För extra sting: strö lite riven pepparrot över sillen innan servering.

Annons

FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/