Annons

Annons

Krämig laxgratäng med parmesan

En bas av lax, potatis, lök och grädde och så färsk spenat, vitlök och riven parmesan på det. Tänk så lätt det är att fixa till en krämig och god fiskgratäng!


Annons

laxgratang

Krämig laxgratäng med parmesan

● 4 pers ● ca 50 min

600 g laxfilé
600 g potatis av mjölig sort
1 stor gul lök
2–3 msk rapsolja till stekning
salt och grovmalen svartpeppar
200 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1 knippa dill
2 dl grädde
2 dl fint riven parmesanost

1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatis och lök. Skär lax, potatis och lök i tunna skivor.
2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek potatisskivorna på medelvärme under omrörning tills de börjar kännas lite mjuka, ca 15 minuter. Salta och peppra och lägg över i en smord eldfast form.
3. Fräs löken någon minut i lite olja i en stekpanna. Lägg i spenaten och fräs den mjuk. Skala och finhacka vitlöken, låt fräsa med i ytterligare någon minut. Salta och peppra.
4. Lägg spenatröran på potatisen. Hacka dillen och strö den över.
5. Fördela den skivade laxen ovanpå och häll på grädden. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Toppa till sist med riven parmesan och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson

lovbiff-med-potatisgratang
Här hittar du fler goda gratänger

lasagne-med-svamp-och-bacon
Här hittar du våra favoritrecept på lasagne!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…