Annons

Annons

Krämig grönsaks- och potatisgratäng

I den här krämiga gratängen får potatisen sällskap av squash och tomater.


potatisgratang

4 pers 55 min

500 g potatis
4 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesanost
salt och malen svartpeppar
2 dl grädde
3 plommontomater
1 liten squash, ca 250 g
1 gul lök
2 msk olivolja

Topping
10 g rucola
1 dl hyvlad parmesanost
några kvistar oregano
½ dl rostade pinjenötter

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Skala potatisen och vitlöken och skiva dem tunt. Varva det med riven parmesan i en eldfast form. Krydda med salt och svartpeppar och häll över grädden. Ställ in i ugnen.

3. Skiva tomater, squash och lök.

4. Ta ut formen efter ca 25 minuter och varva grönsaksskivorna ovanpå potatisen. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Sätt in formen i ugnen igen och grädda i ca 20 minuter.

5. Blanda ingredienserna till toppingen och servera till gratängen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…