Annons

Annons

Kavring med krämig fyllning

Satsa på en liten rätt med en lyxig känsla! Den här krämiga kavringsrutan är toppad med makrill och laxrom och passar perfekt både som ett lätt kvällsmål eller som förrätt.


rökt-makrill-rom-kavring

Kvaringsbotten med krämig fyllning – toppad med makrill och rom!

TESTA OCKSÅ: Recept på fem goda förrätter!

• 4 pers • 20 min

150 g kavring
75 g smör
2 gelatinblad
3 dl gräddfil
½ dl finhackad dill
½ dl fint skuren gräslök
1 burk röd stenbitsrom, ca 80 g

Garnering
5 dl blandad sallad
200 g rökt makrill
2 hårdkokta ägg
1 liten burk laxrom eller stenbitsrom

Annons

TESTA OCKSÅ: Laxfilè toppad med nötter

1. Smält smöret. Mixa kavringen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i botten på en avlång brödform, ca 2 liter.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
3. Blanda gräddfil, dill, gräslök och stenbitsrom. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda ner gelatinet i gräddfilsblandningen och häll smeten i formen. Låt stå i kylen 4–5 timmar.
4. Skär ut fyra ”mackor” ur formen och lägg på tallrikar tillsammans med lite god sallad.
5. Fördela makrill, hackat ägg och rom ovanpå och servera.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...