Annons

Annons

Världens godaste fisksoppa – klar på bara 30 minuter!

Laga vår krämiga fisksoppa med både torsk, lax, räkor och rotfrukter. En given succé och busenkel lyx på bara 30 minuter!

Mejla Skriv ut
Dela (2.25k)

kramig fisksoppa med rakor recept

Torsk, lax, räkor och rotfrukter – så mycket godsaker det ryms i vår krämiga fisksoppa.

Krämig fisksoppa med räkor – recept

Du lagar vår krämiga fisksoppa med räkor både enkelt och snabbt – vardagslyx på 30 minuter!

RECEPT: Baka lantbröd med oliver och servera till soppan

• 4 pers • 30 min

300 g torsk- och laxtärningar
200 g räkor med skal
3 morötter
2 palsternackor
4 potatisar
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
salt och peppar
6 dl vatten
2 msk konc fiskfond
2 ½ dl vispgrädde
2 msk färsk persilja

1. Tvätta och skala morötter, palsternackor och potatis och dela i mindre bitar. Strimla gul lök och vitlök fint, fräs i 2 msk olja tills löken mjuknat. Tillsätt sedan rotfrukterna, timjan, lagerblad, salt och peppar och fräs ytterligare ett par minuter.
2. Tillsätt vatten och fond, låt soppan koka i ca 10 minuter tills rotfrukterna mjuknat.
3. Tillsätt grädden och rör om ordentligt. Lägg sedan ner fisken och låt koka i 5 minuter.
4. Garnera soppan med skalade räkor och färsk persilja.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…