Annons

Annons

Köttfärspaj med grillad paprika

Piffa till köttfärspajen – med grillad paprika! Andra godsaker i fyllningen är mozzarella, crème fraiche och oliver.


kottfarspaj med grillad paprika recept

I köttfärsen gömmer sig grillade paprikor som ger en pikant och fin smak ihop med mozzarellan.

Köttfärspaj med grillad paprika – recept

Spännande smaker har detta recept på köttfärspaj med oliver, mozzarella och grillad paprika.

• 6 pers • 1 tim

Pajdeg
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 msk kallt vatten

Fyllning
300 g färs, ox-, fläsk- eller blandfärs
1 rödlök
15 cm purjolök
2 msk olja till stekning
1 msk paprikapulver
salt och peppar
2 dl lätt-crème fraiche, smaksatt med paprika och chili
4 inlagda, grillade paprikor
20 små mozzarellabollar, 150 g

Servering
1 dl gröna oliver
1 inlagd grillad paprika
5 cm purjolök
sallad

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Nyp ihop smör, vetemjöl och salt till en grynig massa, tillsätt vatten och knåda till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en smörad springform, nagga botten med en gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
3. Fyllning: Skiva rödlök och purjolök tunt och fräs det mjukt i olja i het stekpanna. Tillsätt färsen, paprikapulver, salt och peppar och stek i 10 minuter tills köttet är genomstekt. Tillsätt crème fraichen och rör om väl. Fyll pajskalet med köttfärsen.
4. Dela de inlagda paprikorna i mindre bitar och tryck ner i färsen. Toppa med små mozzarellabollar och grädda pajen i mitten av ugnen i 35 minuter.
5. Garnera pajen med gröna oliver, tunt skivad paprika och strimlad purjolök. Servera den varm och gärna tillsammans med en god sallad.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…