Annons

Annons

Köttfärslimpa med kantareller

Baconlindad köttfärslimpa med det bästa hösten har att erbjuda, lingon och kantareller. En härlig rätt både till vardag och fest!


kottfarslimpa-med-kantareller

Köttfärslimpa med bacon och kantarellsås

● 4 pers ● 1 tim 15 min

600 g blandfärs
5 soltorkade tomater
1 gul lök
2 ägg
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl grädde
1 msk dijonsenap
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar
2–3 kvistar rosmarin
1 pkt bacon, ca 140 g
10 röda steklökar
rapsolja
flingsalt

Kantarellsås

150 g färska kantareller
1 msk smör
2 dl grädde

Servering

lingon
haricots verts
kokt potatis

Annons

1. Sätt ugnen på  på 175°.
2. Hacka de soltorkade tomaterna, riv löken fint och blanda ihop det med färs, ägg, ströbröd, grädde, senap och citronskal. Krydda med salt och peppar.
3. Forma färsen till en lim-pa i en eldfast form. Lägg rosmarinkvistar ovanpå. Täck färsen med baconskivorna och tryck in ändarna under limpan så de sitter på plats. Skala stek-lökarna, lägg dem vid sidan av limpan, ringla över lite rapsolja och krydda med flingsalt. Ställ formen i ugnen i ca 45 minuter.
4.Kantarellsås: Fräs kantarellerna i smör i 3–4 minuter. Häll på grädden och låt koka tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera köttfärslimpan med såsen, lingon, nykokta haricots verts och kokt potatis.

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/