Annons

Annons

Köttfärslimpa med bacon

Vårt bästa recept på köttfärslimpa toppad med bacon, strimlad purjolök och lingon!


kottfarslimpa med bacon recept

Bacon, lingon och purjolök är vacker och smakrik topping på den här goda köttfärslimpan.

Köttfärslimpa med bacon – recept

Spara detta recept på köttfärslimpa med bacon. Du vill garanterat laga det om och om igen!

• 4 pers • 1 tim

500 g oxfärs eller blandfärs
1 dl ströbröd
1 ½ dl mjölk
1 gul lök
1 morot
1 msk torkad timjan
salt och peppar
1 ägg

Topping
1 paket bacon, 140 g
10 cm purjolök
1 dl färska lingon

Servering
klyftpotatis eller kokt potatis
sallad

1. Sätt ugnen på 200°. Häll ströbrödet i en bunke och tillsätt mjölken, låt svälla i 5 minuter.
2. Skala och riv lök och morot. Tillsätt i bunken tillsammans med färs, torkad timjan, salt och peppar. Blanda ordentligt och rör sedan ner ägget. Forma smeten till en limpa och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter eller tills innertemperaturen är 68°.
3. Topping: Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva purjolöken fint. Garnera köttfärslimpan med knaprigt bacon, syrliga lingon och tunt skuren purjolök. Servera med klyftpotatis och sallad.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…