Annons

Annons

Köttfärsgratäng med potatis

I vårt recept på köttfärsgratäng med potatis, rotselleri och crème fraiche får ugnen göra jobbet. Oemotstångligt gott!


Annons

kottfarsgratang med potatis recept

Laga vårt enkla recept på köttfärsgratäng med potatis och rotselleri – en vitkålssallad med apelsin passar fint till.

Köttfärsgratäng med potatis – recept

Lättlagat och supergott är vårt recept på krämig köttfärsgratäng med potatis och rotselleri.

• 8 pers • 1 tim 20 min

500 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
2 dl crème fraiche
salt och peppar
500 g potatis
250 g rotselleri
olja till formen
2 dl matlagningsgrädde
150 g riven ost

Servering
vitkål
apelsin

1. Sätt ugnen på 200°. Hacka gul lök och vitlök fint och fräs i olja tillsammans med köttfärs, tomatpuré och torkad basilika tills köttet är genomstekt, ca 10 minuter. Vänd ner crème fraiche och smaka av med rikligt med salt och peppar.
2. Skala potatis och rotselleri och skiva tunt med kniv eller mandolin. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, rotselleri och köttfärs. Häll över matlagningsgrädde och avsluta med riven ost.
3. Grädda i mitten av ugnen 50–55 minuter, prova med en sticka – potatisen och rotsellerin ska vara mjuka. Servera gärna tillsammans med en sallad på vitkål och apelsin.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…