Annons

Annons

Baconfyllda färsbiffar med tomatsås

Smaksätt biffarna med lite senap och fyll med knaperstekt bacon och ädelost – garanterad succé!


Köttfärsbiffar med bacon och ädelost recept

Läckert fyllda köttfärsbiffar med fetaost och bacon – gott till helg och vardag!

TESTA OCKSÅ: Färsbiffar med krämig svampsås

Köttfärsbiffar med bacon och ädelost – recept

Gott recept till fest och vardag! Fyllda köttfärsbiffar med knaperstekt bacon och ädelost i en smakrik tomatås gör du enkelt efter vårt recept!

• 4 pers • 40 min

800 g nymalen nötfärs av högrev
1 stor gul lök
1 msk senapspulver el dijonsenap
salt och peppar
½ paket bacon
75 g ädelost
rapsolja till stekning

RECEPT: Lasagne med färs och bacon

Sås
6 dl tomatjuice
½ dl japansk soja
1 msk kalvfond
½ tsk chiliflakes
3 färska gula lökar

TESTA OCKSÅ: Pizza med köttfärs och kronärtskocka

Garnering
färska örter

Blanda färsen med fint riven lök, senap, salt och peppar. Forma till biffar och lägg ut på skärbrädan.
2. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek.
3. Tryck en liten fördjupning med tummen i mitten på varje biff. Fördela bacon och ädelost i gropen och nyp ihop färsen runt om.
4. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. Ta upp biffarna.
5. Häll tomatjuice, soja och kalvfond ner i pannan. Krydda med chiliflakes och lägg ner löken skuren i kvartar. Låt småputtra i 6–8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg ner biffarna i pannan och garnera eventuellt med färska örter. Servera med ris eller kokt potatis.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…