Annons

Annons

Köttbullar med smak från Asien!

Smaker av spiskummin, sambal oelek, vitlök och curry tar en gammal favorit till nya höjder.


Köttbullar i röd currysås

Smaksätt köttbullarna med spiskummin och låt dem tillagas färdigt i en sås på kokosmjölk, currypasta och vitlök

Köttbullar i röd currysås

● 4 pers ● 35 min

1 gul lök
600 g blandfärs
1 tsk malen spiskummin
1 tsk sambal oelek
ev lite vatten
salt och peppar
rapsolja till stekning

Sås

1/2 gul lök
2 msk rapsolja
2 dl kokosmjölk
2 dl hönsbuljong
1 msk röd currypasta
1 msk curry
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver

Topping

5 cm purjolök
1 syrligt fast äpple
basilikablad,
ev thaibasilika

Servering

ris eller nudlar

Annons

1. Skala löken och riv den fint. Blanda färsen med lök, spiskummin, sambal oelek och eventuellt några matskedar vatten. Smaksätt färsen med salt och peppar. Forma till bullar och stek gyllenbruna i en stekpanna med lite rapsolja. Ta sedan upp dem från pannan.
2. Skala och finhacka löken till såsen, lägg i pannan tillsammans med 2 msk rapsolja. Låt fräsa en halv minut och häll sedan på kokosmjölken och buljongen. Tillsätt currypasta och curry. Pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt koka i ytterligare ca 10 minuter.
4. Skär purjolöken tunt och skär äpplet i tunna stavar. Garnera pannan med purjolök, äpple och basilikablad. Kokt jasminris eller nudlar är gott till.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/