Annons

Annons

Köttbullar med dijonsenap

Dijonsenap och örtkryddor ger fräsch smak till köttbullar. Extra lyxigt blir det med sauterad lök och lingonchutney.


ortkryddade-kottbullar

● 4 pers ● 40 min

600 g blandfärs
2 tsk dijonsenap
1 dl hackade örter, t ex timjan, persilja
½ riven gul lök
1 dl grädde
salt och peppar
rapsolja till stekning

Lingonchutney
1 bananschalottenlök
½ dl brun farin
1 msk rapsolja
½ dl balsamvinäger
2 dl frysta eller färska lingon

Annons

Sauterad lök
2 bananschalottenlökar
10 cm purjolök
1 rödlök
ca 10 salviablad
2 kvistar färsk timjan

Tillbehör
Ett gott mos

1. Blanda färsen med senap, örter, lök och grädde. Smaka av med salt och peppar. Forma till små köttbullar och stek gyllenbruna i lite olja.
2. Hacka bananschalottenlöken till chutneyn fint. Fräs lätt under omrörning i en kastrull tillsammans med farinet och rapsolja, ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Häll på balsamvinäger och lingon. Ställ tillbaka på plattan och låt småputtra under lätt omrörning i ca 5 minuter.
3. Skala de olika löksorterna, skär tunt och fräs mjuka i lite rapsolja. Krydda med salt och peppar och blanda ner hackade kryddor.
4. Servera köttbullarna med tillbehören och ett gott mos. Garnera eventuellt med mer lingon.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/