Annons

Annons

Kotlett med mustig löksås

Kotletter med löksås och haricots verts. En riktig klassiker som passar alla dagar i veckan!


Annons

Kotlett med löksås

Kotlett med löksås

● 2 pers  ● ca 30 min

4 kotletter med ben à 100 g
ca 1 ½ dl vetemjöl
5–6 små schalottenlökar
olja till stekning
33 cl folköl
1 dl kycklingbuljong
2 lagerblad
1 msk tomatpuré
2 tsk strösocker
salt
peppar

Till Servering

ca 200 g kokt potatis
finhackad persilja
kokta grönsaker, t ex haricots verts

1. Salta och peppra köttet och vänd i vetemjölet samt skala löken.
2. Hetta upp en rymlig stekpanna med 3 msk olja och bryn köttet. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Låt det småputtra under lock i ca 15 minuter. Strö på persilja och servera med kokt potatis och kokta grönsaker!

Av Miki Cutic  Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…