Annons

Annons

Kotlett på asiatiskt vis

Läcker och fräsch middag på bara 20 minuter med strimlad kotlett och svarta bönor.


Koteltt på asiatiskt vis

Asiatisk kotlett

● 4 pers ● ca 20 min

ca 500 g benfri kotlett
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk svarta bönor, ca 400 g
olja till stekning
2–3 msk japansk soja
1 msk socker
2–3 msk rödvinsvinäger
3 dl vatten

Servering

ris
kokta haricots verts
finhackad
koriander
sesamfrön

Annons

1. Strimla kotletten samt skala och finhacka löksorterna. Låt bönorna rinna av.
2. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Rör i köttet och fräs runt i 1 minut. Tillsätt resterande ingredienser och låt det småputtra i 10 minuter eller tills köttet känns klart. Smaka av eventuellt med mer soja.
3. Servera med kokt ris och haricots verts och garnera med koriander och sesamfrön.

Av Miki Cutic  Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/