Annons

Annons

Pankopanerad kotlett med potatisstomp

Kotlett med grönpepparsås är en klassiker. Vi panerar köttet i asiatiska ströbrödet panko för extra frasig yta.


kotlett-med-gronpepparsas-recept

Kotlett med grönpepparsås tar bara 35 minuter att laga.

Testa också: Nötfärsbiffar med rostad blomkål och senapskräm

Kotlett med grönpepparsås – recept

Kotlett med grönpepparsås är gott både till vardag och fest. Här panerar vi kotletterna i panko ströbröd för extra fin och frasig stekyta. Timjan i paneringen ger fin smak. Servera med potatisstomp med purjolök. Middagen är klar på 35 minuter.

Annons

• 2 pers • 35 min

Testa också: Kotlett med mustig löksås

2 fläskkotletter
2 msk finhackad färsk timjan
ca 1 dl pankoströbröd
1 uppvispat ägg
smör till stekning

Potatisstomp
ca 600 g mjölig potatis
5 cm purjolök
2 msk smör
½ dl mjölk
salt och vitpeppar

Sås
2 dl kalvbuljong
1 msk grönpeppar
1 dl grädde

Tillbehör
enkel tomatsallad
hackad persilja

Testa också: Festfin fläskfilé med bacon och oliver

1. Skala och halvera potatisen. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Skär purjolöken tunt.Häll av potatisen och blanda ner purjolök, smör och lite mjölk. Mosa potatisen grovt och rör om med en sked. Smaka av med salt och malen vitpeppar.
2. Blanda timjan med ströbrödet. Vänd sedan kotletterna först i ägget och sedan i ströbrödet. Stek gyllenbruna i lite smör på medelvärme.
3. Plocka upp kotletterna och koka sedan ur pannan med kalvbuljong, grönpeppar och grädde. Mosa grönpepparkornen något och smaka av såsen med salt och peppar.
4. Servera kotletterna med stompet och såsen, en enkel tomatsallad och lite hackad persilja.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...