Annons

Annons

Korv Stroganoff med tvist

Korv Stroganoff är härlig vardagsmat. Denna variant lagar du av falukorv, tomat, röd paprika och gräddfil.


stroganoff

● 4 pers● ca 30 min

ca 600 g falukorv
4 röda paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 4 msk olja till stekning
2 msk milt paprikapulver
1 burk passerade tomter, 400 g
4 ½ dl gräddfil
salt och peppar

Servering

1 dl hackad persilja
kokt potatis
1 dl gräddfil

1. Tärna falukorven i ca 2 cm stora kuber. Kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken och vitlöken.
2. Hetta upp en gryta med 4 msk olja. Lägg i korven och paprikapulvret och fräs runt i 2–3 minuter. Rör i paprikan, löken och vitlöken och fräs dem mjuka, 3–4 minuter.
3. Tillsätt passerade tomater och gräddfil och låt koka upp. Salta, peppra och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Grytan blir då lite grynig och så ska den också vara. Strö över lite persilja och servera med kokt potatis och lite gräddfil.

Av Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…