Annons

Annons

Korv i bröd med saffransinkokt lök

Hembakade bröd, saffransinkokt lök och krämig kål- och äppelsallad – perfekt till de små korvarna! Servera gärna på en buffé.


Korv med hembakade korvbröd recept

Recept på korv med läckra tillbehör i form av hembakade korvbröd, coleslaw på rödkål och saffransinkokt lök.

RECEPT: Pepparbakad lax i ugn med citrussallad

Korv med hembakade korvbröd – recept

Laga korv med lyxiga tillbehör med julsmak i form av saffran och rödkål. Servera på en julbuffé eller som plockmat i vinter. Korv med hembakade korv, hemgjord coleslaw på rödkål och äpple och saffransinkokt lök. Bra recept på korv med hembakde korvbröd.

• 6 pers • 1 tim 30 min

TESTA OCKSÅ: Varm juldrink med smak av apelsin

12 små korvar (eller dela 6 stora korvar)

Saffransinkokt lök
1–2 gula lökar
½ dl socker
½ dl ättiksprit,12%
1 dl vatten
1 kuvert saffran, 0,5 g
1 krm salt

RECEPT: Pulled pork med julsmak

Coleslaw med äpple
ca 250 g rödkål
1 äpple
½–¾ dl majonnäs el turkisk yoghurt
salt och peppar
ev några droppar citronsaft

Korvbröd, ca 12 st
25 g jäst
2 ½ dl fingervarmt vatten
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg till pensling
2 msk vallmo- eller sesamfrön

1. Korvbröd: Lös upp jästen i vattnet. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Tillsätt saltet sist och arbeta lite till. Låt jäsa under bakduk 45 minuter.
2. Dela degen i 12 bitar och forma till korvbröd. Lägg på bakpappersklädd plåt och jäs ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225.
3. Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö över fröna. Baka i mitten av ugnen i 10–12 minuter.
4. Saffransinkokt lök: Skala och skiva löken. Koka upp socker, ättiksprit, vatten, saffran och salt och häll över löken. Låt stå i rumstemperatur.
5. Coleslaw: Strimla rödkålen fint. Skiva äpplet i tunna halvmånar. Blanda allt med majonnäsen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
6. Stek korven och servera med tillbehören så att gästerna själva ”bygger” sina korvar. Då håller korven värmen bäst.

Tips!
Det bästa med denna rätt är att du kan variera med kött-, vego- eller varför inte kycklingkorv!

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…