Annons

Annons

Körsbärsmarmelad


Körsbär

KÖRSBÄRS- OCH VALNÖTSMARMELADKörsbärsmarmelad

● ca 7 dl

 

500 g körsbär, ca 8 dl

skal och saft av 2 limer

4 1/2 dl syltsocker

1 dl grovhackade valnötter

ev 2 msk körsbärsbrännvin

 

1. Skölj och kärna ur körsbären. Lägg dem i en kastrull.

2. Tvätta limerna väl och finriv det yttersta gröna på skalet. Pressa ur saften. Tillsätt skal och saft i kastrullen. Tillsätt sockret och värm upp blandningen under omrörning så att sockret smälter. Låt därefter marmeladen koka utan lock tills bären börjar koka sönder, ca 10 minuter.

3. Dra kastrullen från värmen och skumma marmeladen väl. Tillsätt de grovhackade valnötterna och ev körsbärsbrännvin. Rör om.

4. Häll marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut väl och förvara mörkt och kallt.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…