Annons

Annons

Konsten att pochera ett ägg


Påsken är runt hörnet och det är högsäsong för ägg. Jag är egentligen ingen stor fan av ägg, och då menar jag ett vanligt kokt ägg,  men det är en råvara som du kan göra så oändligt mycket med.

En av favoriterna är pocherat ägg. Bara tekniken att koka ägget utan skal, att få till ett ägg med fast vita och ”rinnig” gul, är spännande och egentligen inte svårt alls. Och resultatet ger verkligen en extra kick till en god fiskrätt.

Annons

Pocherat ägg passar fantastiskt bra till lax och torsk och om ni minns Mästerkock Louise Johanssons vinnarrätt, så gjorde hon en härlig torskrygg med just pocherat ägg.

Varsågoda!

Det här behöver du

vatten

1 ägg

1 msk ättika

Salt

Så här gör du

1. Koka upp vatten i en kastrull och stäng av när det precis börjat koka.

2. Tillsätt ättika och salt.

3. Knäck ett ägg i en kaffekopp. Du kan pochera flera ägg i samma kastrull, men håll då i ett och ett och vänta ett par sekunder mellan äggen, så vitan börjar omsluta gulan.
4. Använd en sked och rör runt till en virvel i vattnet.

5. Häll försiktigt ner ägget i virveln och låt ägget ligga i vattnet i ca 2–-3 minuter.

6. Ta upp ägget med en hålslev och låt det vila på en tallrik.

7. Du kan ”frisera” ägget om du har mycket vita som hänger löst runt omkring.

8. Servera ägget till en god fisk. När du skär i ägget ska gulan vara lite krämigt ”rinnig”.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/