Annons

Annons

Konsten att göra fint med choklad!


chokladrulle Hur du gör de fina kvistarna att dekorera med ser du här.

 

CHOKLADRULLE MED KÖRSBÄRSBLOM

Mått att ta ut blommorna med finns bland annat på Panduro hobby.

● 1 rulle, ca 12 bitar

 

3 ägg

2 dl rörsocker

Annons

3/4 dl vetemjöl

1/2 dl potatismjöl

4 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 msk mjölk

FYLLNING

 

4 äggulor

1 dl vispgrädde

1/2 dl mörkt muscovadoråsocker

125 g mjölkchoklad

125 g smör

GARNERING

 

25 g vit sockermassa

röd hushållsfärg

50 g mörk choklad

 

1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna som mäter ca 30×40 cm med bakpapper.

2. Vispa ägg och rörsocker vitt och poröst. Blanda samman alla de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör varsamt smeten slät.

3. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Sockra lätt över den nygräddade bottnen och stjälp uppochner att kallna på smörpapper.

4. Fyllning: Mät upp äggulor, vispgrädde och muscovadoråsocker i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills krämen tjocknar. Ta genast kastrullen från värmen.

5. Bryt mjölkchokladen i mindre bitar och tillsätt i den heta krämen. Rör om tills chokladen smält och konsistensen är slät. Tillsätt därefter smöret klickvis. Rör krämen slät mellan varje tillsats. Ställ den därefter svalt att stelna till något fastare konsistens, ca 1 timme.

6. Ta fram den svala men fortfarande krämiga fyllningen och vispa den ljus och porös till smörkrämskonsistens.

7. Dra bort bakpapperet från den kalla kakbottnen och bre ut krämen jämnt. Rulla samman från långsidan.

8. Färga sockermassan svagt rosa med röd hushållsfärg. Ta ut små blommor med utstickare eller skär ut på frihand.

9. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Forma en liten strut av smörpapper och fyll denna med smält choklad. Spritsa på smörpapper ut grenar och fäst blommorna på dessa innan chokladen hunnit stelna. Låt därefter stelna helt innan det varsamt lossas och läggs som garnering på rullen.

tips! Förvara rullen kylskåpskallt.

Recept: Irene Ingelmark

Bild: Anette Nilsson

 

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...