Annons

Annons

Kokosplättar med flädersirap

Fluffiga kokosplättar med fräsch flädersirap ringlad på toppen och en len kräm med smak av vanilj, gjord på mascarpone och vispgrädde. Oj, så gott!


Annons

kokosplattar-med-fladerhonung

Kokosplättar med flädersirap

•ca 12 plättar

Plättar

2 ägg
1 dl vispgrädde
3/4 dl kokosmjöl
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
1 msk smält smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
margarin till stekning

Flädersirap

3 dl outspädd flädersaft

Ostkräm

125 g mascarponeost
2 msk vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

1. Flädersirap: Koka den koncentrerade saften i 15–20 minuter utan lock, eller tills den reducerats till hälften och blivit svagt bärnstensfärgad. Ställ åt sidan att kallna.
2. Vispa äggen fluffiga. Vispa grädden till plättarna i en separat bunke.
3. Vänd ner kokosmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och smält matfett i grädden tillsammans med mjölken. Tillsätt sist äggvispet och rör smeten slät.
4. Grädda plättarna i smord lagg.
5. Ostkräm: Lägg mascarponen i en liten skål. Tillsätt grädden och vaniljsockret och rör till en slät kräm.
6. Servera plättarna tillsammans med ostkrämen och ringla över flädersirapen.

Tips!
Flädersirap kan användas på olika sätt. God att ringla över desserter, exempelvis fruktsallad eller glass. Även trevlig att blanda i drinkar. Förvara mörkt och kallt. Hållbarhet upp till en månad.

Av: Irene Ingelmark Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…