Annons

Annons

Kokosbollar med fikon och dadlar

Små och mjuka bollar av torkad frukt, kokos och mandelmjöl. Saftiga, söta och supergoda!


Annons

Kokosbollar med dadlar och fikon recept

Läcker julgodis i form av kokosbollar med dadlar, fikon och torkade aprikoser. Enkelt recept får du här!

Kokosbollar med dadlar och fikon – recept

Läcker och enkelt julgodis i form av kokosbollar med dadlar, fikon, torkade aprikoser och mandelmjöl. Snabbt och enkelt glutenfritt recept!

• ca 25 st

2 dl mandelmjöl
2 dl kokosflingor
5 torkade fikon
5 torkade dadlar
5 torkade aprikoser
2 msk kokosolja
2 msk honung
finrivet skal och saft av 1 lime

Garnering
¾ dl kokosflingor

1. Mät upp mandelmjöl och kokosflingor i en matberedare. Klipp bort skaften på fikonen och klipp dem sedan i mindre bitar. Klipp även dadlar och aprikoser i bitar och lägg ner i matberedaren. Hacka tills allt finfördelats.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och kör ytterligare en kort stund tills massan börjar hålla samman.
3. Forma till runda bollar och rulla dem i kokosflingor. Förvara svalt.

Av Irene Ingelmark 
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…