Annons

Annons

Gör egen vinbärsgelé

Nu mognar vinbären och tunga klasar bara hänger och väntar på att bli plockade! Varför inte koka gelé och spara lite sommarsmak på burk.


shutterstock_33365419

Vinbärsgelé

•ca 4 dl

Skölj och rensa 1 liter röda eller svarta vinbär. Lägg bären i en kastrull och häll över 1 dl vatten. Koka bären under lock i ca 5 minuter eller tills de avgivit sin saft, rör runt och pressa lite på bären. Häll upp bärmassan att självrinna i silställning. Mät saften och häll tillbaka i den rengjorda kastrullen. Rör ner 1 dl gelésocker multi* per dl avrunnen saft. Värm upp och låt koka i en halv minut. Skumma gelén och häll upp i väl rengjorda glasburkar. Förslut väl och förvara mörkt och svalt.

Annons

*Gelésocker multi innehåller vegetabiliskt geleringsmedel, du hittar den på sockerhyllan i butiken.

Av Irene Ingelmark
Bild: Shutterstock

Läs också!

3 bra och snabba tips när du gör sylt och gelé

hemlagad-sylt


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/