Annons

Annons

Kockens bästa pajtips!

Kan man frysa in pajdeg? Hur får man skalet extra frasigt? Kocken tipsar om hur man gör det mesta av sin paj!


Glutenfri-tomatpaj1

• Skär bort överflödig deg när du klätt pajformen. Det som blir över kan användas till dekoration eller ett galler: kavla ut och skär eller sporra ut tunna strimlor. Pensla galler och degkanter med uppvispat ägg och ställ sedan in i ugnen.

Annons

• Man kan även frysa in degen som blir över och använda vid annat pajbak.

•  Pajskalet förgräddas för att det ska blir sprött och frasigt. Men man behöver inte förgrädda, det går oftast bra ändå.

• Om man ska förgrädda pajskalet kan man klä formen med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och sedan fylla på med torkade ärter, ris eller linser och sedan förgrädda i ca 5–8 minuter på 200°. Kanterna kasar inte ner om man gör på detta sätt. Sedan är det bara att lyfta upp papperet med ärterna, som kan sparas till nästa pajbak. De är nämligen förbrukade och kan inte användas till något annat.

•  Om man har bråttom finns det pajdegsmixer som funkar bra. Det finns även frysta färdiga pajdegsskal i välsorterade butiker som är helt okej.

•  Man kan även blanda i olika smaksättningar i degen: finhackade örtkryddor, rivet citronskal, torkad smulad chili, curry, kanel, paprikapulver,
ingefära, sesamfrön, finhackade nötter osv.

Av: Jan-Erik Hagbohm


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/