Annons

Annons

Knaprigt fröknäcke

Ett glutenfritt knäckebröd späckat med goda saker som sesamfrön och solroskärnor!


Annons

knackebrod-s

 ca 20 bitar

1 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
½ tsk salt
2 ½ dl vatten
½ dl naturell matolja

Garnering

½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
2 msk sesamfrön
½ msk flingsalt

1. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke.
2. Koka upp vattnet och häll ner i blandningen tillsammans med oljan. Rör runt till en kladdig smet. Låt vila i ca 15 minuter, så att smeten sväller. Sätt ugnen på 150°.
3. Klicka ut smeten på ett bakpapper och bre ut jämnt och tunt med en vattensköljd palett till en platta som mäter ca 30 x 40 cm. Strö över solroskärnor, pumpakärnor sesamfrön och flingsalt.
4. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i ca 1 ½ timme, eller till det är torrt och sprött. Bryt i bitar.

Av Irene Ingelmark  Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…