Annons

Annons

Knäckebröd med rosmarin

Hembakat knäcke är verkligen lyx för liten slant. Lika gott till sillen som till ostbrickan! Smaken utvecklas över tid.


rosmarinknackebrod

● ca 30 bitar ● 2 tim

25 g jäst
2 ½ dl kallt vatten
2 tsk salt
2 tsk torkad rosmarin
½ dl vetekli
2 msk sesamfrön
3 dl grovt rågmjöl
3 ½ dl vetemjöl

1. Smula ner jästen i skålen till matberedaren. Lös den i det kalla vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och kör i matberedaren tills degen bildar en klump, 2–3 minuter.

Annons

2. Skrapa ut degen i en djup tallrik och täck med plastfilm. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 250°.

3. Dela degen i 6 bitar och kavla ut den riktigt tunt. Mjöla generöst. Har du en pastamaskin går det bra att kavla ut degen i den. Skär i degen i rektangulära bitar och lägg dem efter hand på bakpappersklädda plåtar. Nagga dem med en gaffel.

4. Grädda en plåt i taget i 7–8 minuter. Passa noga. Låt dem svalna på galler utan bakduk.

Knäckebrödet håller i flera månader om det förvaras torrt i rumstemperatur.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson 

Testa också

Krispigt glutenfritt knäcke

Glutenfritt knäckebröd

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...