Annons

Annons

Lättlagad julknäck

Ingen jul utan knäck! Här får du ett enkelt recept på julknäck med sirap!


Annons

knäck recept sirap

Följ receptet på härligt lättbakad knäck med sirap!

Sötmandel kan ersättas med hackade solrosfrön eller pumpakärnor. Kokosflingor är också gott att blanda i smeten.

• 80–100 st

2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 msk smör
3 dl hackad sötmandel

Dessutom behövs

knäckformar

1. Ställ ut knäckformarna på en plåt eller bricka.
2. Mät upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret smält. Koka därefter smeten tills den håller för kulprov, eller temperaturen är 122–124°, se koktips nedan!
3. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt smöret och den hackade mandeln. Rör om.
4. Skeda upp smeten i formarna. Ställ svalt för att stelna.

Tips!
Extra god smak får smaktillsatsen om den rostas i en torr stekpanna på medelvärme till svagt gyllenbrun färg. Rör hela tiden så att rostningen blir jämn.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…