Annons

Annons

Julknäck med polkagris

Gör julknäcken till något alldeles extra med en spännande topping i form av polkagris!


Knäck med polkagris recept

Läcker knäck toppad med polkagris får du recept på här!

RECEPT: Hemgjord kola med pecannötter

Knäck med polkagris – recept

Knäck toppad med polkagris – det vill säga polkaknäck! Här får du ett enkelt recept på god knäck med vispgrädde och sirap i receptet. Du kan också toppa knäcken med karamellströssel, chokladknappar, kokosflingor eller hackad mandel. Om du vill göra knäck utan mandel kan du byta ut mängden i receptet mot samma mängd kokosflingor.

Annons

RECEPT: Seg knäck med mandel

• 25 st

2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1 msk smör
1 dl hackad mandel

RECEPT: Så lyckas du med knäck och kola!

Garnering
krossade polkagrisar

Dessutom behövs
småbrödsformar som rymmer ca 1 ½ msk eller vanliga små knäckformar

1. Mät upp vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt sedan smeten koka tills den håller 124°, 15–20 minuter. Har du ingen termometer kan du i stället droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Går den kalla smeten att forma till en kula är den färdigkokt.
2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör och hackad mandel.
3. Skeda upp smeten i formarna och strö över krossade polkagrisar.Du kan också garnera med kokosflingor, karamellströssel, chokladknappar eller hackad mandel. Förvara knäcken kylskåpskallt i tättslutande förpackning. Stick pinnar i knäcken om du vill servera dem som klubbor.

Tips!
Om du vill göra knäck utan mandel kan du istället använda samma mängd kokosflingor.

Av Irene Ingelmark
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/