Annons

Annons

Krämig Janssons frestelse

En klassisk Janssons frestelse är ett måste på julbordet. Denna läckert krämiga gratäng som får god sälta från ansjovisen.


Klassisk janssons frestelse recept

Bra recept på en klassisk och krämig Janssons frestelse!

Klassisk Janssons frestelse – recept

En krämig och klassisk Janssons frestelse hör hemma på varje julbord! Här får du ett enkelt recept!

●  1 stor form ●  15 min + 45 min i ugn

2 gula lökar
12 potatisar
2 burkar ansjovis à 125 g
4–5 dl vispgrädde
ev salt och peppar

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och skiva lökarna, skala och strimla potatisen i matberedare eller med mandolin.
3. Ta vara på spadet från ansjovisburkarna.
4. Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i en stor smord ugnsfast form.
5. Blanda grädden med ansjovisspadet. Smaka eventuellt av med peppar och lite salt. Häll ner i formen.
6. Grädda i ugnen ca 45 minuter, tills frestelsen är mjuk och fin.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman

Beställ dina julklappar från Allers shop! 

Bra priser, FRI frakt över 300 kronor och snabba leveranser!

julklappar till henne


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…