Annons

Annons

Hamburgare med bacon och lök

Bjud på en saftig hamburgare toppad med karamelliserad lök och knaperstekt bacon.


Klassisk Burgare

Hamburgare grundrecept

• 4 pers •15 min

600 g finmalet högrev eller nötfärs
1 tsk salt
½ tsk malen peppar
olja till stekning
valfri smaksättning, se nedan

Servering

hamburgerbröd
bacon, sallad, ost,
karamelliserad lök, se nedan

1. Blanda ihop färsen med salt och peppar. Tillsätt en smaksättning om du önskar, se nedan.
2. Forma fyra biffar och bryn dem snabbt, eller grilla, på hög värme tills de har fått fin färg på båda sidor.
3. Sänk värmen och stek eller grilla färdigt till önskad stekgrad. För medium 3–4 minuter per sida.
4. Servera hamburgaren med bröd och till exempel bacon, sallad, ost och karamelliserad lök.

Annons

Karamelliserad lök 

Skiva 1 lök och stek i 1 tsk smör eller olja. Tillsätt 1 nypa socker och stek tills den är rejält gyllenbrun. Då får löken en söt och mild smak

Chili

Smaksättning

Välj en smaksättning eller prova dig fram och kombinera flera!

  • Grovhackade färska kryddor. Prova koriander för en asiatisk smak, eller rosmarin och timjan för en robust och örtig smak. Ca 1/2 dl färska kryddor till grundreceptet.
  • 2–3 fint rivna vitlöksklyftor, 1 finhackad och karamelliserad gul lök eller några matskedar rostad lök.
  • Några droppar rökessens.
  • Färsk eller torkad chili efter smak.

Mer gott till hamburgaren

hamburgerdressing

Gör egen hamburgerdressing

Hamburgerbröd

Baka egna hamburgerbröd

Av Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/