Annons

Annons

Klassisk cheesecake med kompott

Recept på en klassisk cheesecake med vanilj. Serveras med valfri bär- eller fruktkompott.


Klassisk cheesecake toppad med sötsyrlig kompott.

Klassisk cheesecake med vanilj och kompott – recept

•16 bitar

75 g smör
15 digestivekex
4 ägg
3 dl strösocker
¾ msk vaniljpulver
400 g naturell färskost
5 dl gräddfil
½ dl strösocker

Tillbehör

valfri bär- eller fruktkompott

Annons

1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret, mixa kexen och rör ihop. Lägg röran i en pajform med avtagbar botten och bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter, och tryck till.
2. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175°.
3. Vispa ihop ägg, socker, vaniljpulver och färskost. Häll över bottnen och grädda i nedre delen ca 30 minuter
4. Rör ihop gräddfil och ½ dl socker. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Sätt tillbaka i ugnen och baka i 10 minuter till. Ta ut kakan och låt den svalna. Servera med en valfri bär- eller fruktkompott.
Rabarberkompott: Just till denna har vi skivat 2 rabarberstänger tunt och sedan hällt över en varm sockerlag bestående av 1 dl strösocker 
och 1 dl vatten, låtit det dra ca 5 minuter, silat och sedan lagt det på kakan.

Gilla Allers på Facebook

Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...