Annons

Annons

Klassisk amerikansk hamburgare

En klassisk hamburgare på nötfärs med salta, krämiga och knapriga smaker! Servera gärna rykande varma potatisklyftor till.


amerikansk hamburgare med ädelost recept

Hamburgare med ädelostdressing och bacon

● 4 pers ● 20 min

ca 500 g nötfärs
salt
peppar
olja till stekning
8 skivor bacon

Ädelostdressing

150 g ädelost
2 msk vatten
½ dl majonnäs
Servering
4 hamburgerbröd
1 kruka sallad
1 tomat
1 rödlök
inlagd gurka
potatisklyftor

Annons

1. Dela färsen i fyra bitar och forma till biffar. Salta och peppra runtom. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja.

Gilla Allers på Facebook

Lägg i baconet och stek knaprigt. Ta upp och låt rinna av på papper. Stek burgarna i samma panna, 3–4 minuter per sida.
2. Ädelostdressing: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg några salladsblad på brödet. Skiva tomat och lök och lägg på tillsammans med gurkan. Toppa med burgare och bacon, ringla över dressingen och lägg på locket. Servera gärna med potatisklyftor.

Testa också

Vegetarisk hamburgare

vegetarisk-bugare-recept



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...