Annons

Annons

Kladdkakemuffins med apelsingrädde

Kladdkakor som förvandlas till fina bakelser när de fylls med apelsinsmakande grädde och hallon.


kladdkakemuffins

● 12 st ● 50 min

125 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
½ krm salt

Apelsingrädde
½ apelsin
1 dl florsocker
1 tsk äkta vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Servering
100 g färska hallon
ev apelsinskal

Annons

1. Muffins: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en gryta som kan rymma hela smeten. Ta grytan från värmen och rör i socker och ägg.
2. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt, eller på en vanlig, och fördela smeten i formarna. Grädda i 10–12 minuter. Muffinsen ska fortfarande vara ganska kladdiga i mitten. Låt svalna. Hit kan du förbereda och till och med frysa muffinsen.
3. Apelsingrädde: Riv skalet och pressa saften av apelsinen ner i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en fast kräm.
4. Servering: Varva apelsingrädde och hallon på muffinsen. Garnerna gärna med lite extra apelsinskal. Servera genast.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

Fler härliga kladdkakor

Baka kladdkaka i mikron

Smarrig glutenfri kladdkaka

Kladdkaka med kokos, lime och vit choklad



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...