Annons

Annons

Kladdkaka med vit choklad

Njut av en underbar och helt glutenfri kladdkaka med smak av lime och vit choklad!


kladdkaka-med-vit-choklad-recept

Njut av en härlig kladdkaka med vit choklad!

1 kaka, ca 12 bitar

150 g vit choklad
150 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
2 ägg
finrivet skal av 1 lime, gärna ekologisk
2 ½ dl fin glutenfri mjölblandning
½ tsk bakpulver

Topping
3 äggulor
¾ dl socker
½ dl vispgrädde
1 ½ msk färskpressad limesaft
100 g smör
50 g vit choklad

Garnering
Finrivet limeskal
Limeskivor

1. Sätt ugnen på 175°.

Annons

Smörj och mjöla en bakform, ca 21×21 cm, med lite glutenfri mjölblandning.

2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme i en väl tilltagen kastrull tillsammans med matfettet. Ta därefter kastrullen från värmen.

3. Tillsätt sockret och rör om. Tillsätt därefter äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

4. Rör ner limeskalet och sikta sist ner mjölblandning och bakpulver. Rör åter smeten slät.

5. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska kännas färdiggräddad i kanten men fortfarande något gungig i mitten. Låt kallna i formen.

6. Topping: Mät upp äggulor, socker, vispgrädde och limesaft i en kastrull. Sjud upp under omrörning och ta kastrullen från värmen då krämen börjar tjockna. Klicka ner smöret lite i taget och rör krämen slät mellan varje tillsats. Hacka chokladen och tillsätt sist. Rör om tills även denna smält. Kyl krämen i kallt vattenbad.

7. Lossa den kalla kakan ur formen och dela den på mitten till två längder. Skär upp varje längd till tårtbitar. Spritsa krämen på varje kakbit och strö över lite finrivet limeskal. Garnera med en liten limeskiva.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/